Arkiv

Arkiv for kategorien ‘Mac’

Skift fra LastPass? (password manager)

23 marts, 2021 Ingen kommentarer

Så er tiden kommet til at skifte væk fra LastPass! – – til BitWarden eller måske bare browserens egen indbyggede password manager.

LastPass er blevet Hacket (igen) i Aug 22 – og det er tid til at skifte til noget andet, da dine Metadata og profil data er kommet i de forkerte hænder. (opdateret Januar 2023)

Yderligere så ændrede LastPass deres betingelser, den 16. marts 2021.

LastPass stoppede med at være gratis, hvis man bruger den på mere end 1 platform. (Mobil eller Stationær), man kan bruge den gratis, på alle de stationære enheder man vil, eller alle de mobile enheder du vil, men hvis den skal kunne synkronisere i mellem stationære og mobiler skal man betale ca. 3 Euro om måneden. Hvilket jeg synes er lige i overkanten for denne tjeneste!

Så måske det er tid til at overveje et alternativ? f.eks BitWarden som er en open-source password manager eller måske bare browserens egen indbyggede password manager.

Personligt har jeg skiftet til BitWarden. – Hvilket jeg ikke har fortrudt!

Bitwarden - Wikipedia

BitWarden kan helt det samme som LastPass men er stadig gratis på alle enheder – og der understøttes virkelig mange platforme. og jeg syntes faktisk at det er et klart bedre alternativ. Med en meget mere moderne brugerflade.

Endvidere er det endda meget nemt at konvertere (link2) fra Lastpass (eller alle andre password managere til BitWarden.

Her er et par gode links og John’s (MereMobils) kommentarer til konverteringen fra LastPass, men du skal også være velkommen til at spørge mig.

The State of the Web Browser in 2020 | CurrentWare

Her er et par tips til import i Google Chrome og eller andre browsere fra LastPass

DROPBOX med mere plads?

10 februar, 2012 Ingen kommentarer

Hejsa..

Så er der kommet en mulighed for at få 5 Gb ekstra Plads på din Dropbox, hvis du henter deres nye android klient og uploader dine billeder og videoer til Dropbox

 

Du kan også hente deres Klient til din PC og få pladsen, ved at uploade igennem deres klient…

I skal bare sørge for at det er programmet der impotere til dropbox folderen. Men det hele står her:

Forum og Download Windows Beta Klinten her

Har du ikke en dropbox konto – så læs mere her   – og hent den her: OPRET KONTO med 250 Mb Ekstra plads

Dropbox – Backup, deling og synkronisering (Gratis)

28 april, 2010 1 kommentar

Jeg vil lige slå et lille slag for en god gratis tjeneste på Nettet, nemlig Dropbox

Dropbox er mange ting – lige for at nævne de væsentligste

  • Online Backup (med versions backup) – dvs du kan hente f.eks forrige version af et billed, dokument m.m.
  • Del filer med vennerne, (lav en fælles mappe til udveksling af billeder m.m.)
  • Offentligt Link – Skal du sende et billed/program/dokument til nogle der ikke har dropbox, så kan du ligge den i din dropbox og sende dem et link
  • Synkronisering – har du flere PC´er (Privat/Job), så er dine dropbox filer tilgængelige på dem alle, også selv om det er MAC, Linux, Windows, iPhone eller Andriod (snart)
  • Indbygget musikafspiller, så du kan afspille dine filer via en Webbrowser/Mobile enheder.
  • Indbygget billedfremviser
  • Webbrowser adgang, så du kan nå dine filer, selv om du ikke er på din egen PC
  • 2 Gb Plads Gratis (med mulighed for op til 8 Gb Gratis)
  • og sikkert meget meget mere, jeg ikke lige kan komme i tanke om nu 🙂

Se “So ein ding” anmeldelse her eller en dropbox’s egen Video her. Nu kan Dropbox også bruge forskellige mapper til din dropbox: Se her

Eller prøv det selv! –

Din personlige Netradio – last.fm

2 februar, 2009 1 kommentar

Jeg vil gerne lige slå et slag for denne Netradio/Tjeneste på Nettet…

På det gigantiske musikbibliotek kan du – gratis – lytte til din yndlingsmusik. Tjenesten indretter sig efter din musiksmag og foreslår selv musik i samme stil, endda uden reklamer.

Jeg har i tidners morgen lyttet den del til “Pandora Internet Radio” – men den er blevet lukket for alle andre lande end USA. De skriver på deres hjemmeside “We are deeply, deeply sorry to say that due to licensing constraints, we can no longer allow access to Pandora for listeners located outside of the U.S.”, men heldigvis er der kommet en ny tilsvarende tjeneste. i Europa last.fm.

Hør ny musik og nye kunstnere, som du ikke kendte, men hvis musik passer til din smag – og diskuter musik med andre. Det er hjørnestenen i onlinemusiktjenesten LastFm , der er et gigantisk musikbibliotek, hvor du kan lytte til alt fra Madonna over Frank Sinatra til Coldplay.

Tjenesten indretter sig efter din musiksmag  ved, at du går ind på sitet og skriver, at du vil lytte til musik i samme stil som f.eks. Eric Clapton. Så sammensætter LastFm så en kanal og spiller musiknumre af Eric Clapton og andre kunstnere, hvis stil er i musikalske nabolag til Eric Clapton.

Med din favoritmusik i ørerne kan du dernæst oprette spillelister, kommentere andre brugeres profiler og offentliggøre din musiksmag på din Facebook side.

Last.FM

Last.FM

Det er super nemt at komme i gang med at lytte til last.fm, man smutter bare ind på siden og indtaster den kunstner man lige har lyst til at lytte til, og så begynder radioen at afspille musik med den ønskede kunstner og andre lignende kunstnere. Men vil man virkelig have noget ud af denne netradio så skal man oprette sig som bruger og downloade et lille stykke software som har til opgave at finde ud af hvilken musik du kan lide at lytte til. Programmet giver også mulighed for at dele sin musiksmag med andre brugere og opdage ny musik samt andre brugere med samme musiksmag.

Samtdig er der plugin’s til rigtig mange kendte musik programmer (Winamp, Microsoft Media Afspiller, Songbird, Itunes m.f) – endda også en del til MAC og Linux. Endvidre kan den skrive hvilken musik man afspiller til ens MSN og Skype brugere også..

Vil du læse lidt mere om Last.fm så kan du evt. også kigger her og her

Categories: Internet, Linux, Mac, Musik, Windows