Arkiv

Arkiv for juli, 2010

Jolicloud – måske dit nye styresystem på din Netbook?

31 juli, 2010 1 kommentar

Jeg vil gerne lige skrive lidt om et lille GRATIS OS til Netbooks, som er meget tæt på at være klar i Version 1.0.

Jeg stiftede bekendskab med det for ca. 1 år siden, da det kom ud i sin første Alpha udgave og senere en Beta version, og allerede dengang så det meget lovende ud. Har testet live versionen af OS´et på flere forskellige Netbook og også ældre notebooks med meget gode resultater.

Først og fremmest, så er Jolicloud baseret på Ubuntu Netbook Remix Edition –  p.t. i version 9.04 (Linux) – men der arbejdes vist kraftigt på en Jolicloud version 1.0 release med Ubuntu 10.04. Hvis man installere deres OS nu, er det en version 0.9 Prerelease, som man så kan opgradere til version 1.0, Der findes idag endnu ikke et ver. 1.0 installations medie.

Jolicloud kan installeres som “Stand Alone” eller parallelt med Windows Xp, Windows Vista eller Windows 7, hvor installationen selv laver en BOOT menu på PC´en.

Jolicloud Express kan endda installeres direkte fra hjemmesiden , den laver bare en \Jolicloud mappe på PC´en, hvor den installeres uden at lave om på partioner osv på PC´en, det er smart..

Når Jolicloud er installeret og opdateret, (spørg endelig, hvis du vil have hjælp), så møder man dette billed..

Det er en meget ren og overskuelig brugerflade (HTML 5), som endda også kan bruges med touch-skærme, hele brugerfladen er meget hurtig, og det er selve oplevelsen også af systemet, den bruger Chromium som browser, men man kan vælge mellem Google Chrome, Firefox og Opera også, hvis man foretrækker dem.

Der er over 700 applikationer at vælge imellem, og det er vel og mærke med 1-Clicks installation uden at brugeren skal vide noget som helst om Linux eller andre kryptiske kommandoer. Nogle er Web-sider og andre bliver installeret direkte på NetBook´en helt smertefrit. Man kan endda også installere sine egne Linux programmer via den almindelige Linux som ligger godt gemt fra menigmand, bag hele systemet. De kan dog ikke i skriveende stund installeres på ens “forside” men skal kaldes frem ved at bruge ens Menutaster..

I version 1.0 er der indført nogle kendte Funktions taster som kan være meget nyttige..

  • Windows Key – Launcher
  • Alt-Tab – switches between apps
  • Alt-F1 – Terminal
  • Alt-F2 – Application Text Launcher
  • Alt-F4 – closes the current app
  • Menu Key – the old application menu

Windows Key Menu Key
The Windows and Menu Keys

For at lave en hurtig søgning, gå til  Launcher, tryk på tab, og skriv app navnet, vælg med op/ned pilene, og tryk Enter.

Endelig, så er Jolicloud optimeret til en god Internet oplevelse, der er som standard installeret Flash/Java og diverse Audio og Video Codex’s og DVD Support, så man er sikret en god oplevelse fra starten, alt virker, Youtube.com og andre tjenester, som man normalt skal installere “Ubuntu restricted extras” for at få til at virke. Den vil ogsåvirke med de forskellige homebanking systemer og offentlige sider som kræver login. (NemID). Endelig er der også integration med flere ONLINE systemer så som Dropbox, Drop.io og ZumoDrive

se evt. denne Youtube Video for at se brugerfladen. (http://www.youtube.com/watch?v=QY5aw8452FE&feature=player_embedded)

Jolicloud virker med rigtig mange NetBooks nu direkte og der testes stadig med flere, Min Samsung NC10 kører helt uden problemer, eller er der en liste her.

Når den endelige version 1.0 lander kommer jeg med en opdatering her på siden, i mellemtiden skal i være velkommen til at spørge løs..

Der er selvfølgelig også mere hjælp at hente på Jolicloud’s side både til Installation, Forum, FAQ og Blog

Flere “anmeldelser”  her, her, her og her

GeoCaching, en sjov hobby for hele familien

7 juli, 2010 Ingen kommentarer

(fra http://geocachingdanmark.dk/) – læs meget mere om det der.. (og her)

Du skal også være velkommen til at spørge mig, hvis der er noget du vil vide..

Video her (http://www.youtube.com/watch?v=-4VFeYZTTYs&feature=player_embedded)

Geocaching er en moderne skattejagt for hele familien, hvor man bruger sin GPS til at finde frem til skatte. (Ikke kun i Danmark, men i hele verden!)

Det er en sport med bred appel, der har udviklet sig meget siden starten i 2000, og som i dag dyrkes på mange forskellige niveauer og af alle aldersgrupper. Alene eller i selskab med op til flere hundrede andre. året rundt, kloden rundt og på alle tider af døgnet.

Nogle geocacher for at give familien en aktivitet og et mål med søndagsturen, andre for at fordrive tiden og se lidt af byen imellem to møder, nogle for at vise (eller få vist) vej til særligt interessante naturoplevelser, nogle for udfordringernes skyld, andre igen kombinerer geocachingen med cykling, løb, udlandsrejser, sociale sammenkomster, osv. osv.
Hen over de senere år er blandt andre naturparker, biblioteker og turistkontorer rundt omkring begyndt at tilbyde geocaching oplevelser til understøttelse af lokal kultur- og naturformidling.

Se min info:

Profile for poolesen

Lidt fund fra Geocacherne..

Lidt fund fra Geocacherne..

Categories: Fritid, Fritid

Disneyland Paris – Sommeren 2010 – de sidste dage..

6 juli, 2010 Ingen kommentarer

Lørdag startede med tordenvejr, og fliser m.m. var blevet våde, og støvet og den lidt trykkende luft var væk 🙂

Da vi ikke lige kunne se hvornår opklaringen ville komme, så blev vi enige om at tage i Disney Studio’s og få set på de det, istedet for Paris. Og det viste sig at være et godt valg, godtnok kom er ikke meget regn, men Studio’s har mange ting som man kan se indendørs, eller under en tribune eller i bus, så der ville regnvejret ikke være det store problem, men kl 10.30 var alt tørt og fint igen, og resten af dagen havde vi fint vejr.

Disney Studio’s er jo deres “filmoplevelse”, hvor man kan se Stunt-shows (biler og motorcykler m.m.) og komme ind og se forskellige “set” med diverse tricks og opbygning af kulisser  m.m. og se hvordan man tegner figurene (tegnefilm) og lægger stemmer til osv..

Søndag tog vi så til Paris, vi havde købt “Weekend billetter” til Metro systemet, og det er meget nemt at bruge, det eneste man nok skal gøre, at er finde et stille tidspunkt og købe billetterne på, ikke samme morgen man skal af sted, for der var bare mange mennesker på Banegården i Disneyland – både Lørdag og Søndag formiddag!! – Der står guides til at hjælpe en ved betalings automaterne, eller ved den “manuelle” bestilling – men der er køen bare MEGET længere.

Man kan køre fra “Parcs Disneyland” til “Charles de Gaulle” (Triumfbuen) direkte på rød linie fra Disneyland uden skift, og derfra er der kun 3 stop med grøn linie til Eiffeltårnet.

Vi fik set Triumfbuen og Eiffletårnet + Champs-Élysées Clemenceau, og så listede vi tilbage til Disney parkerne, men der var dagen faktisk også næsten gået, så hvis man vil se mere, så skal man nok bruge mere tid (flere dage), eller tage en “bustur” rundt.. – Hvis man ved hvilken dag man f.eks vil i Eiffletårnet, så kan man med fordel bestille billeterne på nettet. Det kan gøres her – men man skal nok  være i god tid! – da jeg kiggede var der næsten ikke nogle tider tilbage en hel uge frem, andet end de helt sene tider omkring 23.30 ! og der er virkelig tid at spare her, vi stod nok i kø i ca 2 timer for at komme op…

Mandag var sidste dag, og den brugte vi Parkerne, på det som lige skulle prøves igen, og til at handle lidt med hjem som minder 🙂 – Hjemturen startede omkring 13.30, og vi kørte over Belgien, Köln (hvor vi spiste aftensmad), og så var der ellers FRIBANE hele vejen til danmark op gennem tyskland – ikke en eneste kø kom vi til at holde i..

Vi ramte Danmark omkring kl 01.00 og var helt hjemme ca. kl. 3.00, godt trætte efter en lille uge sydpå…

Categories: Ferie, Privat

Disneyland Paris – Sommeren 2010 – de første dage..

3 juli, 2010 Ingen kommentarer

Så blev det igen Sommerferie, og turen går iår til Disneyland Paris og Paris.

Vi  kørte Tirsdag nat og var i Paris sidst på eftermidagen Onsdag, hvor vi havde indlogeret os på et lille hotel ca 10 km fra Disneyland, hvor vi kunne chekke ind tidligt Torsdag morgen.

Det gik planmæssigt med køreturen uden de store problemer med kø, dog er der en del vejarbejde på A1 i tyskland, men der er midst 2 spor hele vejen, dog er der fartbegrænsninger  mange steder.

Vi har nu brugt de 2 første dage på at se Disneyland og det er meget passende, hvis man gerne vil se det hele, for det er temmelig stort, og der er masser at se så, også selv om man ikke er 3, 7 eller 16 år!

Syntes der er pænt og rent overalt og at der er rigeligt med personale overalt, vi har heller ikke haft de store problemer med at stå i kø, tror at vi er kommet en uge før at det hele rigtig går løs hernede. Hvis man er morgenfrisk så kan man komme direkte til de helt store attraktioner fra 8.00 til 10.00 før at alle andre gæster lukkes ind. (hvis man bor på Disney hotellerne). ellers er det længste vi har set folk vente 50 min (der er Fastpass  billetter ved de helt store tilløbstykker, så man kan “trække” en billet og så kommet tilbage senere inden for en tidsramme på 30 min, og så kommer først i køen).

Vi mangler så at se Disney Studio’s og selve Paris, så tidsmessigt, så ser det fint ud, og der bliver da også tid til at prøve de bedste ting igen 🙂 (f.eks Rocket Mountain, Mission 2)

Vil lige ligge et par stemningsbilleder herfra inden vi skal vidre med dagens program…

Categories: Ferie, Privat