Hjem > Ferie, Privat > Gardasøen – Tirsdag + info

Gardasøen – Tirsdag + info

Tirsdag er så vores første rigtige feriedag, og vi starter med morgenmad på hotellet, og derefter en tur ved Poolen,

Vandet her er 24 grader og koldt 🙂 – siger ungerne! – og ja, det er også en del koldere end de 30 grader det mindst var i Spanien 🙂 – luften er idag omkring de 30 grader, men slet ikke så trykkende som sådan en temperatur kan være.. – det skyldes måske at vi er ved vandet/søen, og at temp. om natten kommer helt ned på de ca 18-20 grader 🙂

Det er ingen problem at sidde på terrassen til langt over midnat i shorts og t-shirt..

Vi brugte det meste af dagen på hotellet som ligger i byen Moniga del Garda (sydvest), hvor der  iøvrigt er en dejlig fredeligt og roligt atmosfære – det ligger 500 meter fra Gardasøen og vi kan se søen fra vores terrsasse. Det er ikke som et almindeligt hotel, men nærmere som et ferielejligheds komplex,  hvor der er forkellige lejligheder bygget op omkring poolen, og med restaurant/infomation ved indgangen. Se evt. billederne fra indlæget igår.

Gardasøen, som både er den største og dybeste sø i Italien, ligger fredfyldt i området mellem Venedig og Milano. Landskabet er skabt under den sidste istid af de mægtige gletsjerbevægelser. Det er vildt og smukt og i kombination med det enestående blide klima, der er en vidunderlig forening af Middelhavsområdet og Alperne. Omkring gardasøen, vil du være  i midten af det rigt varierede bjerglandskab med citronfrugtplantager, olivenlunde og store vinområder. Du vil finde raffinerede feriesteder, der som pletter ligger i søens omegn, ligesom du vil finde en rigdom af historiske steder og rigelige muligheder for vandsport.

Området er delt op i 4 områder, den nordlige del som kun er bjerge og hvor der findes nogle helt bestemte vinde, som er perfekt til Vindsurfing osv, derfor er det heller ikke tilladt at sejle med motorbåde i det område. Specielt byen  Torbole ligger nord for Gardasøen. Den ligger i skyggen af bjerget Monte Baldo og har en smuk udsigt over søen. Torbole bliver anset for at være det bedste sted i Europa for windsurfing pga. omgivelserne, der giver en god baggrund for vinden. Surfingentusiaster fra hele Europa kommer til Torbole for at surfe hvert år.

Den vestlige (øvre) er der næsten kun bjerge, og der vil være skygge fra midt/sidst på eftermiddagen pga. bjergene – vejen langs søen kører mest i tunneler og helt ude ved søen, som man iøvrigt kan køre helt rundt om – ca 150 km.

Gardasøen er 52 km lang og op til 18 km bred, og er på 370 km² , og ligger i 3 forskellige regioner: Lombardiet, Veneto og Trentino. Klimaet er mildt og solrigt, og især den nederste sydlige og vestlige del af Gardasøen tiltrækker mange turister, på grund af det er fladt og solrigt hele dagen (igen skygge fra bjergene)

Sidst på eftermiddagen kørte vi til Sirmione, som er den lille halvø, som ligger helt sydligst, og kiggede på den gamle borg, men vi nåede ikke rundt i gaderne, kan være vi når det senere, for vi kørte nemlig videre til Peschiera del garda, og kiggede lidt på bylivet og borgen/havnen, her mødtes vi med Robert og hans familie (en kollega), som også tilfældigvis havde valgt gardasøen i samme uge som os 🙂 Peschiera  ligger i den sydøstlige ende af Gardasøen og består af en gammel og en nyere bydel. Den gamle bydel er stadig delvist omgivet af den gamle bymur, som stammer fra det 15. århundrede. I de små kringlede gader finder man mange butikker, restauranter, barer samt dagligvarebutikker. Den nyere bydel byder blandt andet på en rigtig hyggelig lille havn.

Vi spiste sammen på et spisested som Robert havde udset sig, og det var ganske fortrinligt italiensk mad de kunne lave, hvorefter vi kørte tilbage til hotellet.

Foto (c) Mette C. Olesen

Categories: Ferie, Privat
  1. Ingen kommentarer endnu.
  1. Ingen Trackbacks endnu.

*