Hjem > Ferie > Sommerferie 2012 – Italien 2012 – dag 5&6

Sommerferie 2012 – Italien 2012 – dag 5&6

Vi startede dagen med at dase ved Pool´en, og så var det ellers idag vi tog til Verona for at se Julies balkon igen, og også en tur op på det skønne torv, for slet ikke og snakke om deres amfiteaterArena di Verona, hvor der opføres opera gennem hele sommeren uanset vejr og vind.

Senere tog vi til Gardasøen – også til Mettes favoritsted, og det var Lazise – Byens navn stammer fra det latinske lacus som på dansk betyder indsø. Mellem 888 og 961 hørte byen direkte under kongen Berengar II, hvilket betød samme rettigheder som en fristad. Herefter kom byen ind under det Tysk-Romerske Rige. Kejser Otto den Store gav byen tilladelse til at opbygge forsvarsværker og fik tildelt handelsrettigheder. I det 13. og 14. århundrede opbyggedes slottet og byens mure. – hele den indre by er inden for de mure, og er nok den kønneste by ved Garda søen – det er nok også den mest besøgte by af danskere, da man stort set kan høre en snakke dansk hele tiden.

Byen har også en af turens bedste is på La Cremaria di Lazise.

Categories: Ferie
  1. Ingen kommentarer endnu.
  1. Ingen Trackbacks endnu.

*